Tradycyjnie i bez konserwantów – tak robią wędliny „Załuscy”
Szynka, kiełbasa swojska, biała, polędwica faszerowana, salceson i pasztet – to tylko niektóre wyroby Zakładu Masarskiego Załuscy, który wyróżnia się produkowaniem wędlin w sposób tradycyjny i bez konserwantów.
Firma stawia przede wszystkim na sprawdzone receptury. Dba także o wybór najlepszych gatunków mięs i specjalnie dobrane przyprawy. Wędliny wyróżniają się naturalnością, i co bardzo ważne w produkcji nie stosuje się sztucznych składników.
– Ze względu na dużą ilość wędlin produkowanych sposobami chemicznymi postanowiliśmy z mężem otworzyć mały zakład masarski. Ponieważ uważamy, że stosowanie gotowych mieszanek zabija smak i aromat, nasze wyroby marynowane są tylko w naturalnych przyprawach, które mielimy bezpośrednio przed użyciem – mówi Bożena Załuska.
Dodatkowo wyroby wędzone są tradycyjnie, dlatego mają aromatyczny i doskonały smak. Wysoka jakość produkcji idzie w parze ze sporym już doświadczeniem tej rodzinnej firmy.
Zakład Masarski Załuscy swoje wyroby oferuje bezpośrednio w masarni (Załuże 219). Wszystkie ich wędliny doskonale nadają się zarówno na świąteczne, ale także weselne stoły wiejskie. Ponadto wspaniałym dodatkiem i smaczną atrakcją na przyjęciach są pieczone świniaki, udźce i golonki, a wszystko w przystępnych cenach.
Szczegółowe informacje o ofercie firmy można znaleźć na stronie www.masarniazaluscy.pl
Kontakt
tel.: 781 296 855 oraz 607 546 559.
Adres: Załuże 219
Sklep Firmowy Lubaczów, ul. Św. ANNY 3A (mały targ)