Top menu

Technologia Google TłumaczTłumacz

Tradycyjne · Lokalne · Naturalne produkty obszarów LGD Rozwój Ziemi Lubaczowskiej i CK Podkarpacie

Miodownik, z uwagi na bogactwo miodu, był pieczony na Ziemi Lubaczowskiej od bardzo dawnych czasów. Receptura jest przekazywana z pokolenia na pokolenie. Podawany na weselach, a przede wszystkim pieczony na święta. Okolice to czysty nieskażony teren, dzięki czemu miód pozyskany z okolicznych pasiek jest wyjątkowy - jako główny składnik ciasta nadaje mu specyficzny smak i aromat. Składniki ucierano w makutrze za pomocą wałka, cały czas w jedną stronę. Pod koniec dodawano ubitą pianę wykładano na formę a następnie całość trafiała do pieca chlebowego.

Producent: Koło Gospodyń Wiejskich w Wólce Krowickiej

Zobacz wszystkie produkty producenta

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.

Zamknij komunikat